Fahéjas mandula

Bejegyezte: Eszti In | 0 megjegyzés»

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyű elkészíteni az egyik kedvenc édességemet :) Nemrég ráakadtam a neten, alig kell hozzá valami, és nem vesz túl sok időnket igénybe, mégis nagyon finom, a vendégeink meg persze el lesznek ájulva, hogy honnan szereztük ^^
Nem is feltétlenül kell mandulával csinálnunk, lehet akár mogyoró vagy dió is. A fahéjas mandula nélkül nem létezik tökéletes tél, és – bár ez az időjáráson nem látszik – egyre közeledik az advent.
A továbbra kattintva megnézheted, hogyan készül…

Hozzávalók
  • 1 bögre cukor
  • 3 bögre mandula (mogyoró/dió)
  • ½ evőkanál fahéj
  • ¼ bögre víz
Elkészítés
Keverd össze egy tálban a fahéjat, a cukrot és a vizet, majd add hozzá a mandulát (mogyorót/diót). Ezután közepes hőfokon melegíteni, és kevergetni kell, amíg a cukor kristályos nem lesz. Ha kész van, öntsd ki a mandulákat sütőpapírra, hagyd, hogy kihűljenek, és már tálalhatod is. Pár nappal előre is elkészítheted, mert ugyanolyan finom :)
Tipp: Ha nincs a képen látható edényed, nem kell pánikba esni^^ Forralj vizet egy lábasban, és afölött kavargasd egy fémtálban a szirupot.
Képek és recept: innen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése