Saját készítésű decoupage ragasztó

Ezt muszáj volt rögtön postolnom, amint megtaláltam! Régebben gyakran használtam decoupage ragasztót - amikor még nem volt ennyire drága -, most azonban jó ideje le kellett róla mondanom. Egyrészt az időhiány miatt, másrészt pedig azért, mert horribilis összegekbe kerül.
Most azonban rátaláltam egy végtelenül egyszerű módszerre, amivel itthon is el lehet készíteni. PVA ragasztóra van hozzá szükség (ez teljesen átlátszóra szárad), amit szinte bárhol beszerezhetünk elég olcsó áron, viszont egy kicsit fel kell hígítani. 50-50%-ban öntsünk egy üvegbe ragasztót és vizet, aztán jó sokáig és erősen rázzuk össze. Ezzel már kész is vagyunk^^
A tárolásnál már csak arra kell ügyelnünk, hogy mindig kupak legyen az üvegen, mert elég hamar beszárad. Amint lesz némi szabadidőm (nem mostanában), azonnal el fogom készíteni. Lassan már olyan hosszú a lista, hogy felét sem tudom összehozni a karácsonyi szünetben... :)
Eredetileg egyébként Elmer's ragasztót használtak az elkészítéséhez, de azt nálunk nem lehet túl sok helyen beszerezni, ezért önkényesen helyettesítettem a PVA-val, ami lényegében ugyanaz.
Ötlet és kép: innen

3 megjegyzés:

Névtelen Says:

Kipróbáltad már? És működött is?:)

Szeressokosan Says:

Szeretném megkérdezni hogy működik a ragasztó? Nem szinezodik el? Utana kell használni lakkot? Koszonom a válaszokat.

Szeressokosan Says:

Szeretném megkérdezni hogy működik a ragasztó? Nem szinezodik el? Utana kell használni lakkot? Koszonom a válaszokat.

Megjegyzés küldése