Zugok az ablakban

Elindítok egy cikksorozatot olyan hangulatos kis helyekről a házban, amik - ha nem is komplett szobák -, mégis különálló egészet alkotnak. Mindig 10 képet fogok kirakni, amikről elmondom, miért tetszenek vagy miért nem.
Elsőnek az ablakos beülőket választottam, mert ha lenne rá lehetőségem, biztosan csináltatnék ilyet a házamba, hogy ott olvashassak egy bögre tejeskávéval, és télen amikor csak felpillantok, lássam a hóesést :)

Kép: innen
Ami tetszik
Nagyon kicsi, de mégis olyan kényelmesnek tűnik… Teljesen természetes hatást kelt a faburkolat és az ülőpárna miatt, ami jó, mert manapság már elég nehéz elkerülni a giccset.
Ami nem tetszik
A ládát nem lehet alul kinyitni, pedig hasznos lenne, ha be lehetne oda pakolni a párnákat, vagy be lehetne tenni egy-két könyvet.

 Kép: innen

Ami tetszik
Gyönyörű a kilátás, és a fal kiszögellései az angol vidéki sorházakra emlékeztetnek, ezen kívül tetszik az alakja is, a színeket pedig egészen jól eltalálták.
Ami nem tetszik
Nem illik oda sem az asztal, sem a rajta lévő tálka. Ez számomra kicsit rontja az összképet – talán az asztal színe miatt.

Kép: innen

Ami tetszik
Szeretem a pasztell árnyalatokat, ez pedig különösen megkapó. Igen hangulatos a polcon az óra és kicsit lejjebb a gombolyagok is, de a legjobban a kerek ablakot imádom.
Ami nem tetszik
Régi kotyogós kávéfőzők – imádom őket! De nem itt és nem így! Ha kirakták, akkor lett volna antik vagy legalább antikolt…
Kép: innen
Ami tetszik
Nagyon otthonossá és kényelmessé varázsolja a konyhát, imádnék itt reggelizni. A színek szépen harmonizálnak egymással, és a virágok gyönyörűek az asztalon. Ilyen távolságból nehéz megállapítani, de talán nárciszok :)
Ami nem tetszik
Aranyos a pici sámli az asztal alatt, de jobban értékeltem volna az egyforma székeket. De ami igazából zavar, az a tükör a falon… Nem értem, miért kellett odarakni.

 Kép: innen
Ami tetszik
Természetesen a rengeteg könyv és a kilátás.
Ami nem tetszik
Három kisebb párna van lerakva, aminél sokkal kényelmesebb lehetne egy nagy. Ezen kívül nem tudja az ember rendesen nekidönteni a falnak a hátát, mert ott a polc. Nem valami kényelmes, ha nyomja a csigolyákat…

Kép: innen
Ami tetszik
Maga a kivitelezés, ami legjobban bejön ebből a koncepcióból.
Ami nem tetszik
Elég hosszan sorolhatnám: a színek, a függönyök, a képek… Igazából az vele a legnagyobb baj, hogy túl zöld. Sokkal szebb lenne, ha kívül fehérre lenne festve, és belül pedig mondjuk világosabb almazöldre.

Kép: innen
Ami tetszik
A színeket jól összeválogatták, passzolnak egymáshoz, és nagyon kellemes lehet délutánonként ott teázgatni. Még az asztal, meg a párnák is bejövősek.
Ami nem tetszik
A szék stílusa egyáltalán nem illik abba a hangulatba, amit megálmodtak. A képek a falon pedig különösen rondák…

 Kép: innen
Ami teszik
Olyan jó vidékies hangulata van, és ha jól látom, épp egy sziklakertre néz :) Szép a faburkolat, és vannak fiókok alul, plusz még ott vannak a beépített könyvespolcok is, ami nélkül élni sem lehet. Az a váza napraforgó pedig teljesen le is vett a lábamról.
Ami nem tetszik
Egészen jók a párnák színei, de túl sokfélék ahhoz, hogy jól mutassanak együtt ilyen tömegben.

Kép: innen
Ami tetszik
Ha nem látnátok: ez egy fürdőszoba^^ Soha nem gondoltam volna, hogy valaki a fürdőjébe is varázsol ilyen zugot, és hogy ilyen jól mutatna. A színekkel és a paddal is teljesen oké minden.
Ami nem teszik
Nem fér a fejembe, mikor ücsörög ezen valaki, szóval mégsem lehet olyan hasznos, mint amilyennek első ránézésre tűnik. A két ablak helyett pedig jobb lenne egy.
Kép: innen
Ami tetszik
Ennek a színeit imádom a legjobban: gyönyörű a fehérrel ez a mély napsárga. Ráadásul le is lehet rá heveredni, és ha az ember elhúzza a függönyt, biztosítva van a délutáni szunyókálás nyugalma.
Ami nem tetszik
A sárga-fehér csíkozás már túlzás egy kicsit. Az pedig, hogy rárakták a képeket, különösen ronda – a kereteikről már nem is beszélve!

Nos, ez volt az első ilyen sorozat. A következő talán a gardróbokról fog szólni, de nem bánnék néhány hozzászólást a témával kapcsolatban :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése