5 hasznos tipp gyerekek fotózásához

Bejegyezte: Eszti In | 0 megjegyzés»
A kisgyerekek persze imádni valóak, de az energiájuk kifogyhatatlannak tűnik - főleg akkor, ha arra van szükség, hogy nyugton maradjanak. Ilyen eset például a fotózás. Állandóan izegnek-mozognak, megunják a dolgot, hisztizve tiltakoznak, vagy épp minden egyes momentumra kíváncsiak, mindent meg akarnak fogdosni. 
A Scenic Glory nevzetű blog tulajdonosa, Lindsey összegyűjtött pár hasznos tippet gyerekek fotózásához, amit most meg is osztok veletek :)


1. tipp - Hagyd őket is fényképezni!: Ha megtaláltuk a fotózáshoz tökéletes helyet, nem árt kicsit átadni a fényképezőgépet a gyerkőcnek. Az elején még rengeteg az energiájuk, gyermeki naivitással csodálkoznak rá mindenre, ami új nekik - ekkor mi is kaphatunk ihletet, ha alaposan megfigyeljük őket. A családi fotókat érdemes a végére hagyni, amikor már fáradtabbak - ilyenkor már nem állnak le megcsodálni minden egyes vakuvillanást.

2. tipp - Ne félj közeledni hozzájuk!: Lindsey szerint azok lesznek a legjobban sikerült képek, amik "közeliek és személyesek". A felnőttek már nem annyira hajlamosak értékelni az élet apró örömeit, nem tudnak olyan mértékben és bájjal lelkesedni, mint a gyerekek. Próbáljuk meg lekapni hatalmas mosolyaikat és csodálkozó arckifejezésüket, ami olyannyira jellemző rájuk.


3. tipp - Ne feledkezz meg az állványról!: A közös képek készítéséhez a fotóállvány használata a legjobb módszer - főleg akkor, ha odakint fényképezünk a természetben.

4. tipp - Egy pillanatra se vedd le az ujjad az exponáló gombról! - A pici gyerekek hangulata abszolút kiszámíthatatlan. Ahhoz, hogy el tudjuk kapni a tökéletes pillanatot, nem lankadhat a figyelmünk, hiszen bármikor megjelenhet a pofijukon az a bizonyos régóta áhított mosoly. Ezen kívül az így készült képek sokkal természetesebbnek hatnak, mint azok, amelyeknél 20 perce könyörgünk a csemetének, hogy maradjon már veszteg. És nem árt nagy memóriakártyát rakni a gépbe, mielőtt elindulunk otthonról!

5. tipp - Vigyél inni- és ennivalót!: Annál rosszabb nincs, mint egy éhes és/vagy szomjas gyerek, akitől egy feladat teljesítését várják el. Mindenképp vigyünk magunkkal valami harapnivalót, és ki tudja - hátha egy remek fotó kerekedik az evészetből :)

Remélem, hasznosak voltak Lindsey tippjei. Igazából teljesen ésszerűnek tűnnek így felsorolva, de konkrétan soha nem jutott volna eszembe megfogalmazni ezeket az észrevételeket. 

Eredeti cikk és képek: innen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése