Hozzávalók (kb 24 darabhoz)
- 3 bögre rétesliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1,5 bögre (3 rúd*) szobahőmérsékletű margarin
- 2,25 bögre cukor
- Fél teáskanál vaníliaaroma
- 1 bögre tej
- 8 tojásfehérje
- 4 tojásfehérje
- 1,25 bögre cukor
- 1,5 bögre (3 rúd*) szobahőmérsékletű margarin
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1,5 bögre eperlekvár
- friss eper a tetejére
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt, közben pedig keverjük össze egy tálban a lisztet, a sót és a sütőport. Mixerrel dologozzunk össze 2 bögre cukrot és a margarint, öntsük hozzá a vaníliaaromát, majd alacsony fokozatra állított mixerrel keverve lassan adjuk hozzá a lisztes keveréket és a tejet.
A tojásfehérjéket szintén alacsony fokozaton kell felverni - hozzáadva a maradék cukrot, majd az így kapott habot óvatosan dolgozzuk össze a masszával. Ezután szortírozzuk ki a muffinpapírokba (kb. 1/4-ig kell tölteni őket), aztán süssük aranybarnára.
A krémhez mixerrel készítsük el a habot a tojásfehérjéből és a cukorból, adjuk hozzá a margarint és a vaníliaaromát, és alacsony fokozaton keverjük el a mixerrel, a végén pedig kanállal adjuk hozzá az eperlekvárt, a tetejét meg díszítsük friss gyümölccsel. Tálalásig a hűtőben tároljuk.
Kép és recept: MarthaStewart.com
Ezek a frissek még tegnapról maradtak el, holnap remélhetőleg be tudom pótolni a mait^^
3 megjegyzés:
Bűn az emberiség ellen, szégyelld el magad! :D
Oda a... nemlétező diétám! :P
Hogy lehetne már ez bűn? Ami ennyire jól néz ki, annak csakis jó következményei lehetnek, még a diétának sem árt :D Főleg,ha az ember csak a díszt eszi le a tetejéről^^
Megjegyzés küldése