Karperec spatulából

Bejegyezte: Eszti In | 0 megjegyzés»
Gondolom, nem csak nekem vannak kellemetlen emlékeim arról, ahogy az orvos ledug a torkomba egy fapálcikát, és bárhogy is kellene nyelnem, nem lehet. Ráadásul borzasztóan rossz ízű… Nos, itt egy remek módszer arra, hogyan szerezzünk a spatuláról szép, színes emlékeket, ugyanis – hiszitek vagy sem – gyönyörű karpereceket lehet belőlük készíteni, amiket tetszés szerint feldobhatunk egy mintával, díszíthetjük, ahogy csak szeretnénk.
A továbbra kattintva megnézhetitek, hogyan készül…
Első lépésként a spatulá(ka)t meg kell puhítani, hogy el tudjuk majd hajlítani. Erre két lehetőség van: az egyik hosszabb ideig tart, de az eredmény szebb és jobb, a másik pedig rövidebb, de a fa így törékenyebb lesz, és picit elszíneződik. A hosszabb verzió szerint három órára áztassuk vízbe a spatulákat, a rövidebb verzió szerint pedig forraljuk őket vízben 15 percig.
Ha a spatulák már hajlíthatóak, pohárba, vagy bögrébe kell tenni őket (a karperec mérete értelemszerűen aszerint változik, minél nagyobb a bögrénk/poharunk keresztmetszete). Minimum egy napig muszáj így száradniuk, hogy jól megmunkálhatóak legyenek!
A papírt decoupage ragasztóval kell felvinni a fára, és kívül is jó alaposan lekenni, hogy vízhatlan legyen.
Sok szerencsét az elkészítéséhez!
Ötlet és képek: innen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése