5 egyszerű, egészséges reggeli

Bejegyezte: Eszti | 0 megjegyzés»
Rengetegen hagyják ki nap, mint nap a reggelit, pedig ez a nap legfontosabb étkezése. Tudom, elcsépelten hangzik, de tényleg így van. Még ha sietünk is, ajánlott gyorsan bekapni valamit, de a legjobb, ha hagyunk magunknak egy kis időt a kávéra, teára is. Találtam 9 egyszerű, táskába pakolható reggeli összeállítást azoknak, akik nem szeretnek időt vesztegetni, vagy sietniük kell suliba, munkába.

1. Gyümölcs és sajt
Kiegyensúlyozott, könnyen elkészíthető reggeli bárkinek: szeletelj fel egy almát, mellé egy kis sajtot, és egy külön zacsiba rakj némi proteinban és rostokban gazdag diót.

2. Müzli joghurttal
Nagyon könnyen beszerezhetőek olyan nagyobb fajta műanyagpoharak, amiknek van tetejük: ebbe öntsünk egy joghurtot (simát vagy akár gyümölcsöset), és szórjunk a tetejére egy kis müzlit. Extra adaléknak szórhatunk a tetejére gyümölcsdarabokat :)

3. Joghurtital és keksz
Be sem kell csomagolni, rakhatjuk őket a táskába, ahogy megvettük a boltban. Egészséges és könnyed reggeli, ami nem igényel túl sok előkészületet.

4. Zöldségmix
Mostanság kedvelt reggelim: paradicsom, uborka, retek, sárgarépa és kukoricadarabok összekeverve műanyagtálban - akár nyakon is lehet önteni őket valamilyen fincsi szósszal, és bármi mással kiegészíthetjük ízlés szerint. És persze gyümölcs verzióban is elkészíthetjük...

5. Müzliszelet és gyümölcslé
Vannak, akik nem szeretnek forró teát, kakaót vagy kávét inni reggelire, helyette rostos gyümölcslét fogyasztanak. (Ezt soha nem tudtam megérteni, de hát ízlés dolga^^) Ha bedobunk mondjuk 3 dl baracklé mellé két müzliszeletet, vígan kihúzzuk az ebédig.

Kép: innen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése