Dáliák filcből

Bejegyezte: Eszti In | 0 megjegyzés»
Nem igényel túl nagy erőfeszítést ennek a csinos kis dáliának az elkészítése: nem kell több szirmot kivágni, összevarrni, csak egyetlen filccsíkot kell hozzá felhasználnunk. Rátehetjük a kabátunkra/táskánkra kitűzőnek, vagy rávarrhatjuk hajpántra/hajcsatra. Túl sok anyag sem kell hozzá, csak filc és ragasztó (a kétoldalú teljesen megfelel a célnak). Helyes kis csokorba is rendezhetjük őket, ragaszthatunk melléjük levelet is :)

A továbbra kattintva megnézheted, hogyan készül!

A filccsíkot aszerint vágd le, hogy milyen méretű virágot szeretnél (előtte akár össze is tekerheted, hogy lásd, mekkora lesz).

Hajtsd ketté a csíkot, majd készíts rajta bevágásokat aszerint, milyen nagy szirmokat szeretnél. Ha kicsit srégen vágod be, akkor szebbek lesznek a szirmok.

Ha a bevagdosott csíkot feltekerted, ragaszd le a végét – sőt, a legjobb, ha közben is rögzíted párszor, hogy szép szorosan illeszkedjenek egymáshoz a szirmok.

Ha többet is egymás mellé szeretnél tenni, készíts egy masszívabb alapot. Értsd: boríts be filccel egy kartonlapot, és erre ragaszd fel a virágokat és a leveleket.

Sok sikert az elkészítéshez :)

Képek: innen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése