A szépség 28 titka


1. Érdemes kihúzni szemceruzával a szemed, mielőtt használod a tust: Így két réteget lesz, ami tartósabb is, és mivel a ceruzával már eleve megrajzolod a vonalat, sokkal szebb lesz, minta csak tust használnál.
2. Használj kávéfiltert: Sokkal szebben tisztítja a pórusokat, mint bármi más – főleg akkor, ha napos idő van, és izzadsz. Mattabbá teszi az arcod, a sminkelés pedig könnyebbé válik.
3. Ha száraz a hajad, alkalmazz kondicionálót: Mérföldekkel jobb eredményt kapsz, ha a hétköznapi kondicionáló helyett olyat használsz, amit egész éjjel fenn kell hagyni. A hajad puhább lesz, és könnyen kezelhető.
4. A lágy pillantás érdekében: Ha alul barnával, felül pedig feketével húzod ki a szemed, nem lesz olyan harsány az eredmény, mintha csak feketét használnál.
5. A szép szempillákért: A szempillagöndörítő sokkal hatékonyabb, ha használat előtt pici forró vizet folyatsz rá, vagy meleg levegőt fújsz rá hajszárítóval.
6. Optikailag nagyobb szem: Az alsó szemhéjra kell koncentrálni. Ha kihúzod belül fehér szemceruzával, nagyobbnak fog tűnni a szemed. A ’30-as, ’40-es években is ezt a módszert alkalmazták, nézz csak meg nyugodtan pár fotót Marlene Dietrichről :)
7. Az a csodálatos víz: Igyál minél több vizet, és nem árt, ha nyáron még az arcodra is locsolsz. Így a bőröd szép sima és fényes marad, az átlag energiaszinted pedig sokkal magasabb lesz.
8. Használj az álladra is kéztisztító gélt, mert amikor a gép előtt ülsz, vagy csak gondolkodsz valamin, nagyon gyakran hozzáérsz, így pedig ráragad mindenféle kosz és baci a kezedről.
9. Reggeli kócosság ellen: Ne hagyd éjjelre kiengedve a hajad, inkább fogd össze kontyban a fejed búbján – ott nem is fog zavarni a kényelmes alvásban, és az ébredés utáni gubancokat is elkerülöd.
10. A jó arctisztító stratégia: A szép arcbőr érdekében este egy sűrűbb, gél alapú tisztítóval mosd le az arcod, reggel pedig valami hígabb, tejes alapúval, ami puhává teszi a bőröd.
11. Az olcsóbb szempillaspirál is ugyanolyan jó, ha a sminkelésnél egy műanyag kártyát raksz a szempillák fölé, ami megtartja őket, és nem hagyja, hogy kicsússzanak a spirálból.
12. Soha ne mondd a fodrásznak, hogy csináljon a hajaddal, amit akar! Persze, hogy ő a szakértő, de akkor is a saját hajad az, amiről szó van. Mivel a frizurád a szerves részed, senki más nincs, aki jobb döntést tudna hozni vele kapcsolatban. Lehet, hogy néhány hibát elkövetsz, míg megtalálod a megfelelőt, de nem szabad feladni a próbálkozást.
13. Készítsd el a saját kozmetikumaid: A saját igényeidre keverheted ki őket, és néhány kísérlet után már használhatod is a tökéletes éjszakai krémet, alapozót stb. A legtöbb esetben ezek jobbak is, mint azok, amiket drága pénzért veszel a boltban.
14. Ne feledd el a napvédő krémet! Nagyon fontos, hogy mindig kend be magad vele – főleg nyáron, de az összes többi évszakban sem árt.



15. Lapos, vékonyszálú haj feltuningolására alkalmazz szárazsampont minden reggel. Hidd el, hogy dúsabbnak, és frissen mosottnak fog tűnni.
16. Nyáron tűzd fel a hajad! Nem lesz annyira meleged, a nyakad pedig nem fog annyira izzadni, ergo: kevesebb esély a pattanásra, és a nyakadon is szépen le fogsz barnulni.
17. Éjjelre is kend be hidratálóval az arcod, kivéve a szemek körül (nehogy véletlenül beledörzsöld), az arcod reggel puhább, és kezelhetőbb lesz.
18. Mindig legyen nálad szőlőzsír: A szád így nem fog soha kiszáradni, könnyebb sminkelni, és természetesen jobb érzés, mint a cserepes ajkak.
19. A táskás szemek eltüntetésére érdemes reggelente a kezed ügyében tartani egy korrektort – szebben tünteti el a sötét karikákat, mint az alapozó.
20. A vékonyszálú szemöldök hangsúlyosabbá tételére először használj egy árnyalatnyival halványabb ceruzát, mint a természetes hajszínes, majd rakj rá sötétebb púdert, a végén pedig rögzítsd géllel.
21. A sárga körmök ellenszere: Miután hosszú ideig festetted a körmeid sötét lakkal, mindig besárgulnak. Az elszíneződést azonban könnyen el lehet tüntetni, más nem is kell hozzá, csak fogkrém – kicsit beledörzsölöd kefével, és már kész is.
22. A hamvas arcért reggelente kend be a bőröd antioxidánsokat tartalmazó olajjal.
23. Mielőtt korrektorral eltüntetnéd a szemed alatti karikákat, kenj a problémás területre egy kis hidratálót is.
24. Tarts tisztán mindent: Időnként tisztítsd meg az ecseteidet, és szelektálj a régi sminkcuccok közül, mert könnyen felszedik a koszt, ami az arcodra kerül.
25. A megfelelő melltartó többet dob az összképen, mint valaha gondolnád. Gondold meg jól, melyiket választod!
26. Keverj a testápolódhoz egy kis olajat (olíva olaj is lehet), hogy puhább legyen a bőröd.
27. Gyűjts be minél több mini próbaterméket, mert könnyebb magaddal vinni őket, mint mindenből a legnagyobbat pakolni a neszesszerbe.
28. Aludj mindig selyemmel vagy szaténnal behúzott párnán: a hajad így nem töredezik annyira, és nem is leszel reggelre olyan kócos.

Ötletek: innen, Képek: WeHeartIt.com

3 megjegyzés:

Shaquiry Says:

Hát ez hatalmas! Jó cikk:)

De azért arra kíváncsi lennék, ki az az elvetemült, aki még a megfelelő melltartót sem tudja kiválasztani magának :D

Eszti Says:

Hidd el, hogy vannak ilyenek^^

Névtelen Says:

:D

Megjegyzés küldése