Most
próbáltuk ki ezt az új sütit, ami nyárra igazán szuper. Nem kell sütni, hamar
kész van, és tálalás előtt csak elővesszük a hűtőből.
Hozzávalók: kb. 40 - 45 dkg háztartási keksz, 2 db nagy poharas
tejföl, 3 csomag vaníliás cukor, 9 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés: Az egyik tejfölben keverjünk el 4 evőkanál cukrot és 2
vaníliás cukrot. A másik tejfölben 5 evőkanál cukrot, 1 vaníliás cukrot, és a
kakaóport. 20
x 30 cm-es tepsi alját rakjuk ki keksszel. Simítsuk rá a fehér krém 2/3 részét,
majd rakjuk ki ismét egy sor keksszel. Erre simítsuk a kakaós krém 2/3 részét,
majd erre is helyezzünk el egy sor kekszet.
A
harmadik sor kekszet a kétféle megmaradt krémmel öntsük le, és villával
"márványozzuk" be a tetejét. (Merőkanállal merjük a krémeket a
kekszre!)
Helyezzük
hűtőbe, és legalább egy éjszakát hagyjuk állni, de akár egy teljes napot is. Ha
kellően megpuhult szépen szeletelhető.
Recept: Andi
konyhája
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése