Tökéletes manikűr 7 lépésben

A fantasztikus Makup and Beauty Blogon találtam egy leírást arról, hogyan készítsük el a tökéletesen manikűrözött körmöket hét könnyű lépésben. Sokaknak nehézséget okoz szépen kifesteni a körmüket, de egy kis időt rászánva és a lépéseket követve elhárul előlünk minden akadály. Nem is húzom tovább a dolgot: íme az első lépés:


1. lépés: Mielőtt bármihez hozzákezdenél, nézd meg, hogy tökéletesen eltávolítottad-e az előző lakkot (Tipp: egy régi fogkefe sokat segíthet a kényes helyekről való letisztítást), majd alaposan moss kezet - lehetőleg körömkefe használatával. Ezután pedig egyenletessé kell tenni a körömágyat egy bőreltávolítóval, mely célra - tesóm szerint - legideálisabb a rózsafa pálcika, ami díszítésre is alkalmas.


2. lépés: Miután az első lépésben alaposan megtisztítottuk a körmünket, meg kell formálnunk. Erre a célra a legmegfelelőbb az üvegből készült körömreszelő. Sokkal gyorsabb, és nem roncsolja annyira a körmöket, mint a többi reszelő.


3. lépés: Harmadik lépésként egy alapréteget kell felvinni, így a köröm erősebb lesz, a lakk pedig sokkal tovább tart. Erősen ajánlott az OPI Nail Envy körömerősítő lakk, ami ugyan nem a legolcsóbb, de igazán jó. Létezik belőle többféle is, amit mind meg tudtok nézni ITT.


4. lépés: Itt az ideje, hogy felvigyük az első réteg lakkot a következőképpen: egy pöttyöt rakunk a körömágy előtti részre, amit először előre, majd két oldalán eloszlatjuk. Lényeg, hogy megfelelő mennyiségű lakk kerüljön fel a körömre.


5. lépés: A legtöbb körömlakknál minimum két rétegre van szükség ahhoz, hogy olyan hatást érjünk el, amilyet szeretnénk, ezért az ötödik lépésben vigyünk fel még annyi réteget, amennyi szükséges, de ne többet.


6. lépés: Ha megszáradt a legfelső réteg, jöhet rá még egy átlátszó fedőlakk, ami gyönyörű csillogóvá teszi a manikűrünket. Nem kell semmi drasztikusan drága - a lényeg, hogy gyorsan száradó legyen. Arra viszont vigyáznunk kell - még ha hamar meg is szárad a lakk -, hogy kb. egy óráig ne csináljunk semmi olyat, ami tönkreteheti a kemény munkánkat. Megéri vigyázni rá, mert így sokkal hosszabban tart a lakk. Én például filmnézés előtt vagy közben szoktam leggyakrabban elkészíteni a manikűrömet :)


7. lépés: Az utolsó mozzanat a tökéletesítés. Mivel eleve senki nem tudja hiba nélkül elkészíteni a manikűrt - főleg ennyi réteg esetén -, szükség van némi utólagos igazgatásra. Ezt úgy tudjuk legkönnyebben elvégezni, ha a körömlakklemosónkba belemártunk egy nagyon vékony ecsetet, és a képen látható módon végigmegyünk vele a széleken.

Ez volt tehát a tökéletes manikűr elkészítésének módja hét könnyű lépésben. Remélem, segít, hogy tartósabbak és szebbek legyenek a körmeitek :) Sok sikert hozzá! Azt hiszem, én is nekiállok ápolgatni a körmeim, miközben megnézem az új Batman filmet^^

Képek és ötlet: innen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése