Saját projekt - Fémdobozok új köntösben


Az utóbbi pár napban azzal foglalatoskodtam, hogy néhány régi fémdobozt kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint. Azt hiszem, egészen jók lettek :)
Felhasznált anyagok: fémdobozok, Motip Carat spray, csiszolópapír, madzag, papír, csipke, ragasztó, fehér hobbyfesték, olló


1. Első lépésként alaposan le kell dörzsölni a smirglivel a dobozokat, mert nem fogja meg a festék. A legjobbak a körkörös mozdulatok. Egyébként nem kell teljesen lesúrolni a régi színeit, elég csak egy kicsit átdörzsölni.
2. Fontos, hogy a lehulló fém- és festékszemcséket egy száraz ruhával letisztítsuk, különben nem fogja be egyenletesen a festék.
3. 2-3 rétegben kell lefújni a sprével, de nem túl közelről (20-25 cm), és először csak nagyon vékonyan. Én a Bricostore-ban vásároltam egy Motip Carat márkájú, pasztellkék színű festékszórót, és előtte már használtam, de még mindig van a flakonban. Egy tipp: ahol a tetejét ráillesztjük, oda ne fújjunk, ha nem szükséges, vagy csak vékonyan, mert a végén rá kell tenni a fedelet ugyebár :)
4. Ebben a melegben elég hamar megszáradtak a rétegek, úgyhogy körülbelül két nap alatt elkészült a festés, sehol nem folyt el, és abszolút egyenletes lett.
5. Kicsit kidíszítettem őket száradás után: raktam mindegyikre madzagot, és a legnagyobb tetejére feliratot festettem (húúú, de sokáig tartott), a kisebbnek pedig papírt ragasztottam a fedelére (a vintage kottás papírt is én készítettem), mivel nyomott minta volt rajta, ez pedig szépen eltakarja a domborulatokat.

Alapjában véve nem vett túl nagy erőt ki belőlem az elkészítésük (csak a felirat festése), és szerintem nem sikerültek olyan rosszul. Ti mit gondoltok? 

4 megjegyzés:

Shaquiry Says:

Jujj... ezek tényleg nagyon jók lettek. Tökre tetszik. :)

Eszti Says:

Ugye? Szerintem is egész jók lettek ^^

Barta Veronika Says:

Tényleg ügyes! :)

Eszti Says:

Köszönöm :)

Megjegyzés küldése