Tökéletes ruhatár #1 - Régi ruhák új köntösben


Amikor a régi ruhák újféle felhasználási módjairól beszélünk, nem azt értjük alatta, hogy átfestjük-szabjuk-varrjuk-batikoljuk, ne adj’ isten meghosszabbítjuk vagy levágjuk. Nem kell megijedni, mert teljesen alapvető, egyszerű dolgokról lesz szó. Legtöbbünk csak egyféle perspektívából nézi a saját ruhatárát, és nem is tudja, mekkora lehetőségek rejlenek benne, amik felett eddig elsiklott. Audrey [Putting Me Together] szerint a legfontosabb dolog, amit meg kell tanulnunk, a kontroll a saját gardróbunk felett. Minden egyes darabbal számolnunk kell – méghozzá többféle módon.
Lássuk, miből élünk!

Felsők
Sokunkkal előfordult már, hogy egy blúzt mindig ugyanazzal a nadrággal vettünk fel – és semmi mással. Ez egy idő után nekünk is unalmas lesz, ezen kívül a környezetünknek is feltűnik. Márpedig ettől rossz lesz a közérzetünk is.
Nézzünk pár trükköt, hogyan lehet ezt a hibát kiküszöbölni. Először is: attól, hogy már felpróbáltuk a blúzt egy szoknyával, és nem állt jól, betűrve még fantasztikus lehet. Ha pedig feldobjuk egy övvel, még látványosabb lesz az eredmény. (Ahogy Audrey-nál is.)



Aztán itt vannak még az ingek, amik természetesen egyetlen lány felsőruházatából sem maradhatnak ki. A lenge darabok számos lehetőséget nyújtanak a szokásos viselésükön kívül. Rakhatunk fel hozzájuk övet, betűrhetjük ezeket is (teljes egészében vagy csak elöl), esetleg megköthetjük.



Nadrág
Általában a nadrág farmert jelent – ami ugyan szinte mindenhez passzol, de unalmassá is válhat. Kicsit érdekesebbé tehetjük az összeállításunkat, ha feltűrjük a nadrág szárát. Sokan félnek tőle, hogy ettől majd rövidebbnek fog hatni a lábuk és nagyobbnak a fenekük, de nem minden esetben van ez így (főleg azoknál, akik elég magasra nőttek). Ez viszont csak akkor derülhet ki, ha bátran kísérletezünk régi darabokkal.



Kardigánok
Nagyon szeretek kötött dolgokat hordani, így kardigánokat is, de eddig soha nem jutott eszembe, hogy ezt is feldobhatnám egy övvel. (Ha gombos a pulcsi, akár be is gombolhatunk egyet mell alatt, és tehetünk vékonyabb övet is.) Ugye micsoda különbségek vannak a két kép között? Szinte hihetetlen, hogy egy ilyen egyszerű dologtól átlagosból egyediek és csinik leszünk.



Ruhák
Ahogy Audrey, én is szeretem az A-vonalú, mell alatt húzott ruhákat, és mivel az alak itt adott, eddig soha nem hordtam hozzájuk övet. Pedig talán néha nem ártott volna, hiszen egy egyszerű kiegészítővel sokoldalúbbá tehetjük magát a ruhát, és a stílusunkat is.



Övek
Már eddig is rengeteg szót ejtettünk róluk a többi darab kapcsán, de nem árt külön is megemlítenünk őket. Sokan csak azért hordják őket, hogy le ne csússzon a nadrágjuk – csak nemrég kezdtek újra divatba jönni.
Feltehetjük őket csípőre, derékra vagy mell alá, és ezerféle módszer létezik arra, hogyan rögzítsük őket érdekesen és egyedien. Itt van néhány a lehetőségek közül:


Ne feledjétek: addig nem derül ki, hogy valami jól áll-e, amíg ki nem próbáltátok. Ha magatoktól nehezen tudtok új variációkat kitalálni, akkor inspirálódjatok divattal kapcsolatos oldalakról a neten (korábban már ajánlottam a Polyvore nevezetűt – ITT elérhető). De megemlíteném még Kendi blogját is (elérhető ITT), mivel ő az elsők között volt, akik elkezdték népszerűsíteni a variálható gardróbot.

A következő cikkben arról lesz majd szó, hogyan vásároljunk olyan darabokat, amiket sokféleképpen ki tudunk használni. Remélem, ez a post segít majd néhányatoknak, mert én remek ötleteket kaptam a Putting MeTogether-ről.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése