Édesség fogyózóknak - Csokihab


Fogyókúrázás közben sem kell teljesen lemondanunk a nyalánkságokról, hiszen lehetnek ínycsiklandóan finomak olyan édességek is, amik nem tartalmaznak lisztet, cukrot, csokoládét vagy tejtermékeket. Nemrégiben találtam ezt a remek kis receptet, amit én is ki fogok próbálni.

Hozzávalók (kb. 4 tálkához): 4 dl kókuszkrém (a tej sűrűbb változata, ami általában konzerv formájában kapható); körülbelül 20 szem datolya; 5 evőkanál kakaópor; pár csepp vaníliaaroma

Első lépésként a datolyát kimagozzuk, majd hozzáadjuk a kókuszkrémet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Ha minden rendben megy, akkor egy ilyen kinézetű krémet kell kapnunk:


Ha ez megvan, utána hozzáadhatjuk az öt evőkanál kakaóport és a pár csepp vaníliaaromát. Teljesen simára kell kevernünk, hogy könnyű, habos állagú legyen. Ezután azonnal tálalhatjuk, de be is tehetjük a hűtőbe egy kicsit. Akár fagyiként is funkcionálhat.

Képek és recept: Vegan Magic

2 megjegyzés:

Shaquiry Says:

Az a baj, hogy nem éppen költséghatékony. :(

Eszti Says:

A kókusztej sajnos tényleg nem olcsó, de van egy jó módszer, amivel saját magunk is elkészíthetjük: http://fogyokurablog.hu/fogyokura/kokusztej-hazilag

Megjegyzés küldése