Sminktippek fotózáshoz


Akár elmegyünk képet csináltaltni magunkról, akár megkérünk valakit, hogy gyorsan kapjon le az új Facebook profilképhez, mindenképp a legjobb formánkat szeretnénk mutatni. A fotónak az a lényege, hogy eredeti szépségünkben tündökölhessünk, és nem a Photoshop az, ami megadja ezeket nekünk. Néhány ügyes sminkes fogással kihozhatjuk az arcunkból a maximumot.

1. Matt mindenek felett! Legcélszerűbb mindenféle sminkcuccból matt színeket alkalmazni, mert ha példának okáért csillogó szemfestéket teszünk fel, olyan fényesnek fog látszani az arcunk, mintha ráöntöttek volna egy kanna olajat. 

2. Sminkeljünk természetes fényben! Keressük meg a lakásban a legvilágosabb helyiséget, és költözzünk be a sminkkészletünkkel, amíg készen nem vagyunk. Feltételezem, mindenkivel előfordult már, hogy teljesen megelégedve a sminkjével elhagyta a lakást, később azonban a partyképeket látva heves borzadály járta át. Ennek feltehetően az volt az oka, hogy nem megfelelő fénynél sminkelt.

3. A sárga púder csodákat tehet! Szörnyen hangzik a sárga, ugye? Pedig nem olyan vészes, mint amilyennek tűnik. A mézsárga kompakt púder szünteti meg legjobban az arc csillogását, hatékonyabb még átlátszó testvéreinél is, és nem fogunk úgy kinézni tőle, mint aki besárgult ^^

4. Ügyeljünk a korrektorra! A hétköznapokban általában egy kevés korrektorra tüntetjük el a szemünk alatt sötétlő karikákat, fotózásra ez azonban nem elég. Extraügyesen kell dolgoznunk, hogy a korrektor teljes fedést biztosítson, ugyanakkor ne tűnjünk természetellenesnek.

5. Fekete tus és szempillaspirál! Ha normál esetben barna szempillaspirált használunk, fotózás előtt akkor is váltsunk át egy kicsit a feketére. Nem kell takarékoskodni a tussal sem: jól kiemeli, és még ragyogóbbá teszi a szemeinket.

6. A rúzs nem maradhat ki! Ha nem hangsúlyozzuk rúzzsal az ajkainkat, úgy fogunk kinézni a képen, akár egy bagoly: nem fog látszani belőlünk semmi más, csak a szemeink. A rúzs azonban az alsó arcfelet is hangsúlyossá teszi, így nem fog elsikkadni az igazi valónk :)

7. Csillogó ajkak vs matt pofik! Az ajkak hangsúlyozására érdemes még egy kis szájfényt is használni, így teltebbek és feltűnőbbek lesznek, ami ad egyfajta kontrasztot a sminkünk többi (matt) részével.

8. Kerüljük az árnyékot! Fotózás előtt semmiképp ne próbáljunk sminkkel árnyékokat varázsolni az arcunkra, és míg fényképeznek, kerüljük el az olyan tárgyakat, amik esetleg sötétségbe boríthatják az egyik arcélünket.

9. Highlight-kontúr! Nem nagyon tudnék magyar kifejezést a highlighterre, lényeg, hogy a bőrszínünknél kb. két árnyalattal sötétebbet érdemes felvinni az orrunk két oldalára, a járomcsontunk és az állunk alá, valamint a homlok széleire. A világosabb árnyalatot pedig azokra a részekre kell alkalmazni, amiket először ér a fény, ilyen például az orrnyereg, a homlokunk közepe és az orca.

10. Le a vörös szemekkel! Előfordul, hogy a fényképeken úgy nézünk ki, mint a túltenyésztett házinyulak. Nekem legalábbis mindig ez jut eszembe a vörös szemekről. Ezt azonban elkerülhetjük, ha a belső szemzugokat fehér szemceruzával húzzuk ki. Optikailag nagyobbá és csillogóbbá varázsolja a tekintetünket.

Szerintem nagyon hasznos kis tippek. Igyekszem majd odafigyelni ezekre, ha legközelebb fotóztatom magam (amire valószínűleg nem mostanában fog sor kerülni^^).

Ötletek: innen; Kép: innen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése