Készíts fészkes nyakláncot


A madarak mostanában elég sokszor megihletik az ékszerkészítőket, de ez esetben nemcsak a kifejlett példányokra kell gondolni. Itt van példának okáért ez a csinos, trendi nyaklánc, amit mára hoztam Nektek. Sarah Ortega részletesen leírta, és képekkel illusztrálta a blogján, hogyan is kell elkészíteni.


Első lépésként kiválasztjuk a megfelelő gyöngyöt/gyöngyöket, majd ékszerdrót segítségével egymáshoz erősítjük őket. 


Ezt követően addig kell körülöttük tekergetni a drótot, amíg el nem érjük a fészek kívánt tömörségét és méretét. Nem feltétlenül kell nagyon pontosan dolgoznunk, hiszen a valóságban sem teljesen kör alakúak a madárfészkek, nem igaz?


Az a legideálisabb, ha három gyönggyel dolgozunk, és ha így teszünk, biztosítani kell, hogy ne csússzon szét a medálunk. Ebből kifolyólag keresztben sem árt néhányszor áttekerni a drótot. Arra különösen figyeljünk oda, hogy azt a szálat is fogjuk át, ami összetartja a gyöngyöket.


A hátulja nem lesz olyan szép, de senki nem fogja azt nézegetni. A lényeg, hogy jól el legyenek dolgozva a szálak, és ne felejtsünk el egy kis karikát hajtogatni vagy utólag rárakni a lánc számára. Nekem igazán tetszik az eredmény. Ti mit gondoltok?

Forrás: SarahOrtega.com


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése