Kinderpunsch zimankós napokra

Bejegyezte: Eszti In | 0 megjegyzés»

A Kinderpunschra mindig úgy gondoltam, mint a forralt bor alkoholmentes változatára. Először akkor ittam ilyet, amikor részt vettem a bécsi Christkindlemarkton sok-sok évvel ezelőtt. Egy darabig nem is találkoztam ilyesmivel, de a húgom német speces osztályba jár, és benne volt a könyvükben a recept, úgyhogy mi is elkészítettük itthon. 

Hozzávalók: fél liter gyümölcstea, egy liter almalé, 4 e.k. cukor vagy méz, 1 rúd egész fahéj, 4 darab egész szegfűszeg, fél citrom és egy narancs leve

Elkészítés: Miután megfőztük, az ízesítetlen teát össze kell keverni az almalével, és hozzáadni a fahéjat, a szegfűszeget, cukrot/mézet, valamint a citrom és a narancs levét. Addig kell főzni, amíg nem forr, közben pedig nem árt néhányszor megkeverni. Amikor habos a teteje, egy kicsit hagyni kell még forrni, majd leszűrni a habot a tetejéről.
Körülbelül negyedóra munkával remek hangulatot varázsolhatunk a forró Kinderpunschal esténként. Egy odakint tett séta után aranyat érhet, ha lekucorodhatunk vele a kályha mellé egy jó könyv társaságában :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése