Készüljünk Halloweenre! – Lámpás, de nem tök

Bejegyezte: Eszti In | 0 megjegyzés»
Nálunk nem nagyon szokás megünnepelni a Halloweent, de a lámpásokat és a lelkesedő gyerekeket látva néha engem is elkap a hangulat, úgyhogy – Mindenszentek felé közeledve – gondoltam, írok pár cikket az ilyenkor szokásos előkészületekről. A hagyományos töklámpást mindenki ismeri, elkészíteni sem nehéz, szóval erről ennyit^^

Láttam azonban egy elképesztően könnyen kivitelezhető lámpásötletet, ami ráadásul mutatós is.

Kell hozzá egy kis tempera, néhány befőttes üveg, meg esetleg alkoholos filc. A másik változathoz pedig színes rizspapír és vékony fekete karton. És persze teamécsesek (:

A továbbra kattintva megnézheted, hogyan készülnek...

Egyes variáció
Mindössze annyit kell tenni, hogy tetszőleges színű temperával kifestjük a befőttes üveg belsejét, a száját pedig feketével – így jobban mutat. Kívülről fekete alkoholos filccel rajzolhatunk rá egy ijesztő arcot, és már kész is :D

Kettes variáció
Lényegében ugyanaz, csak pepitában^^ Nem utolsó szempont, hogy fel tudjuk hozzá használni a maradék rizspapírokat – ezeket kell ugyanis beragasztani a befőttes üveg oldalára, az arcokat pedig fekete kartonból kell kívülről az üvegre tenni.


Remek hangulatot varázsolnak, ha kitesszük őket az előkertbe vagy az ablakba – még akkor is, ha alapvetően nem is érdekel minket maga a Halloween :)

Képek és ötlet: innen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése