Süssünk! - Pizzakiflit

Bejegyezte: Eszti In | 0 megjegyzés»

Kicsit pepecselős, de nagyon egyszerű elkészíteni, és pár napig ugyanolyan fincsi, mint a sütés után. Remek reggeli, vagy akár gyors ebéd, ha épp kutyafuttában be kell kapni valamit, és a jól elkészített kiflik nem esnek szét, nem morzsáznak. Tulajdonképpen mini pizzácskák „becsomagolva”.


Hozzávalók:

Tészta
  • 60 dkg liszt
  • 0,5 liter tej
  • 1,5 dl étolaj
  • 50 g élesztő
  • 2 teáskanál só

Szósz:

  • Bolognai maggi szósz
  • Ketchup
  • Sonka
  • Sajt
  • Esetleg gomba és kukorica

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis langyos tejjel felfuttatjuk, majd a fentebb fel sorolt hozzávalókkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze szépen, akkor nyugodtan tehetünk még hozzá lisztet.
  2. A sütőt előmelegítjük, majd lekapcsoljuk, és körülbelül egy órára betesszük kelni a tésztát.
  3. Fél centi körülire kell kisodorni – vigyázva, hogy az alja le ne ragadjon.

  4. A szaggatást legegyszerűbb valami kisebb tállal megoldani (műanyag vagy üveg csinál a legszebb köröket), vagy erre a célra kialakított kiflikészítővel.
  5. A közepét megtöltjük egy kis ketchupből és bolognai mártásból kevert szósszal, tehetünk rá feldarabolt sonkát, gombát, kukoricát és sajtot. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne tegyünk túl sokat, mert akkor szét fognak nyílni a kiflik. Amikor a széleit összeillesztjük, vigyázzunk arra, hogy alaposak legyünk.
  6. A kész kiflik már nem fognak sokkal nagyobbra dagadni, ezért közel helyezhetjük egymáshoz a tepsiben, a tetejüket kenjük meg tojással, és szórjuk meg sajttal. Akkor készek, amikor aranybarnára sültek.

Tipp: Ha több időnk van, megpiríthatjuk a sonkát és a kukoricát egy kis hagymával, így még finomabb lesz a töltelék.

Langyosan a legjobb fogyasztani, de hidegen is nagyon finom :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése