Dobjuk fel az őszi/téli ruhatárat

Bejegyezte: Eszti In | 0 megjegyzés»
A kabátok meglehetősen drágák, szóval a vásárlásukat általában a kihasználhatóság vezérli – vagyis az, hogy minél több mindenhez fel tudjuk venni őket, és ne piszkolódjanak be túl hamar. Ennél fogva az emberek körülbelül kétharmada fekete vagy szürke kabátban jár, színes darabok csak elvétve akadnak. Ezzel csak egyetlen probléma van: amíg csak a táj lehangoló odakint, még nem olyan rossz a kedvünk, de amint tükörbe nézünk, meglátjuk saját depresszív irányba fordult ruházatunkat, és holtbiztos, hogy nem feldobott hangulatban hagyjuk el a házat.

Sőt, ha megfigyelitek, a cipők, nadrágok és a szoknyák színskálája sem túl széles, ami az átlagembereket illeti. Mit is tehetnénk hát, hogy feldobjuk kicsit saját magunk és mások hangulatát az őszi-téli hónapokban.

Véleményem szerint a lehetőségek végtelen skáláját rejtik az üzletek: először is jól gondoljuk meg, milyen kabátot veszünk. Attól, hogy valami fekete-fehér és/vagy szürke még nem muszáj unalmasnak, egyhangúnak lennie. Ezért javaslom a különleges szabású kabátokat, amikben akkor is kitűnünk a tömegből, ha nem vagyunk olyanok, mint egy szivárványszín festékesvödörből előráncigált Barbie baba.

A színes harisnyák (és lábszármlegítők) is remekül földobják a szettünket – főleg, ha a szoknyánk egyszínű. Mostanában többnyire a sárgás és kékeszöld színűek a divatosak, de mindenféle színben megtalálhatóak az üzletekben, sőt vannak gyönyörűen horgolt lyukacsos és nyomott mintás harisnyák is. Nem utolsó szempont, hogy így még mindig jobban jövünk ki anyagilag, mint ha veszünk például egy gyönyörű, ám méregdrága piros szoknyát, amit alig tudunk valamihez felvenni.

Aztán itt vannak még szívem csücskei, a mintás, színes, hatalmas és egekig magasztalt sálak, amikhez újonnan legolcsóbban a metróalaluljáróban lehet jutni :D Akár többet is felvehetünk egyszerre, a legújabb trend nyomán megjelenő horgolt, virágos darabok pedig elegánsak és nagyon nőiesek. Ezer féle módon tehetjük a nyakunkba, úgyhogy soha nem leszünk unalmasak.

A sál mellé színben azonos kötött sapit is vehetünk, amit feldobhatunk egy sajátkészítésű dísszel, vagy begöndöríthetjük picit a hajunkat: a loknis frizurás, horgolt sapkás lányokból kortól függetlenül árad valami édes naivitás, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni.

Utolsóként a színes kiegészítők kerülnek sorra: fekete vagy szürke kabátunk egyhangúságán nagyot dobhat egy csini kis textilvirág vagy filcből varrt kitűző. Emellett felvehetünk egy színesebb nyakláncot hozzá illő fülbevalóval, gyűrűvel.

Link

Az öltözködésünk jelentősen hozzátesz vagy elvesz saját magunk és környezetünk hangulatából, néhány apró kis trükkel pedig a társaság színfoltjai lehetünk anélkül, hogy komolyabb összegeket költöttünk volna olyan ruhákra, amiket nem tudunk rendesen kihasználni ^^

Képek
Kabátok [Orsay, Promod]
Harisnyák [I Offer]
Sálak [Wholesale]
Sapka [Yogo Ego]
Kiegészítők [Karmazsin, Lozano Designs, Million Looks, Man-Made]

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése