Serpenyős süti

Az egyik legegyszerűbb süti, amit valaha láttam - erősen ajánlott gasztronómiai analfabétáknak (mint én^^), koleszban ezt a legcélszerűbb elkészíteni, ugyanis nem kell bepiszkolni semmit egy serpenyőn kívül. Körülbelül 10-15 percet vesz igénybe, plusz a sütés ugyanennyi. Hamar lehet tálalni akár magában, akár jégkrémmel. Figyelem: fogyókúrázóknak nem ajánlott! Cukrot, csokit és lisztet tartalmaz!

Hozzávalók:
  • 8 evőkanál margarin
  • Fél bögre kristálycukor
  • Fél bögre barnacukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • Fél teáskanál szódabikarbóna
  • Negyed teáskanál só
  • 1 bögre csokireszelék
Elkészítés:
Körülbelül 350°C-on kell sütni egy vastagabb falú vasserpenyőben. Először felolvasztjuk benne a margarint, hozzáadjuk a cukrot, és a vaníliaaromát, aztán levesszük a tűzhelyről. Hagyjuk hűlni öt percet – míg a serpenyő már nem olyan forró.
Üssünk hozzá egy tojást, keverjük a cukros masszához egy villával, öntsük a tetejére a lisztet, a sót, meg a szódabikarbónát, és óvatosan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a csokireszeléket, majd tegyük be a sütőbe kb. 15 percre (míg aranybarna lesz a teteje!).

Tipp: a régi típusú, öntött vas serpenyők felelnek meg a célnak a legjobban

Képek és recept: innen

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése