Az egyik legegyszerűbb süti, amit valaha láttam - erősen ajánlott gasztronómiai analfabétáknak (mint én^^), koleszban ezt a legcélszerűbb elkészíteni, ugyanis nem kell bepiszkolni semmit egy serpenyőn kívül. Körülbelül 10-15 percet vesz igénybe, plusz a sütés ugyanennyi. Hamar lehet tálalni akár magában, akár jégkrémmel. Figyelem: fogyókúrázóknak nem ajánlott! Cukrot, csokit és lisztet tartalmaz!
Hozzávalók:
- 8 evőkanál margarin
- Fél bögre kristálycukor
- Fél bögre barnacukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 tojás
- 1,5 bögre liszt
- Fél teáskanál szódabikarbóna
- Negyed teáskanál só
- 1 bögre csokireszelék
Körülbelül 350°C-on kell sütni egy vastagabb falú
vasserpenyőben. Először felolvasztjuk benne a margarint, hozzáadjuk a cukrot,
és a vaníliaaromát, aztán levesszük a tűzhelyről. Hagyjuk hűlni öt percet – míg
a serpenyő már nem olyan forró.
Üssünk hozzá egy tojást, keverjük a cukros masszához egy
villával, öntsük a tetejére a lisztet, a sót, meg a szódabikarbónát, és
óvatosan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a csokireszeléket, majd tegyük be a
sütőbe kb. 15 percre (míg aranybarna lesz a teteje!).
Tipp: a régi típusú, öntött vas serpenyők felelnek meg a
célnak a legjobban
Képek és recept: innen
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése