Áfonyás cupcake

Bejegyezte: Eszti In | 0 megjegyzés»
Még soha nem ettem ilyet, de az áfonyás muffint imádom, szóval ez sem lehet rossz. A Ming Makes Cupcakes nevezetű oldalon találtam rá más, szuper cupcake receptekkel együtt, és ez különösen megtetszett :) Mondjuk van egy-két hozzávaló, amit kicsit komplikáltabb beszerezni, de nem lehetetlen (áfonya sincs minden sarki üzletben, főleg nem friss).

Hozzávalók
1,5 bögre liszt
3/4 bögre cukor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1,5 tesákanál sütőpor
1/4 teáskanál só
0,5 rúd olvadt margarin*
1 tojás
3/4 bögre író**
1/4 bögre tej
1 bögre áfonya

Krém
1 rúd margarin*
3 bögre porcukor
1/4 bögre tej
3 evőkanál juharszirup

Elkészítés
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót egy tálban, majd egy másikban a margarint és a tojást. Ez utóbbihoz adjuk hozzá a tejet és az írót, végül az egészet öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és dolgozzuk össze alaposan. Végül dobáljuk bele az áfonyát a masszába, töltsük ki a muffinpapírokba (1 kanállal egy papírba), majd süssük 350°C-on 20 percig.
A krémhez olvasszuk fel közepes hőmérsékleten a margarint egy tálban, aztán adjuk hozzá a cukrot, a tejet és a juharszirupot is. Addig kavargassuk, míg teljesen sima nem lesz.

*1 stick (azaz rúd) margarin = 113,4 g (vagyis kb 10 dkg)
**író: Nagyon hasonlít a kefirhez, de ez igazából a vajkészítés mellékterméke, lehet kapni a boltban, de házilag is elkészíthető a következőképpen: 1 csésze tejhez adjunk egy evőkanál fehér ecetet (citromlé is teljesen jó), ettől a tej sűrűbb lesz, ha hagyjuk állni legalább 5 percig (az sem baj, ha egész éjszaka áll).

Író elkészítése: Jade konyhája

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése