Gömblámpások zsinegből

Bejegyezte: Eszti In | 0 megjegyzés»
Mára egy hosszabb lélegzetű projektet hoztam Nektek, ami ugyan elég sok időt igényel, de minden perc megéri. Természetesen ez is felkerült a "To do" listámra :)

Hozzávalók: zsineg (természetes anyagból); PVA ragasztó (kb. fél liter); kukoricaliszt; melegvíz; lufik; vazelin



I. Első lépésként fújjuk fel a lufikat a kellő méretűre, majd a száruknál rajzoljunk egy kört. Ez azért szükséges, hogy rá tudjuk húzni majd az égőkre. Mielőtt nyakig elmerülnénk a ragasztóban, érdemes a lufikat bekenni vazelinnel, hogy ne kössön hozzájuk a zsineg.

II. Munkánk megkönnyítésének érdekében akasszuk fel egy rúdra az összes lufit (a seprűnyél példának okáért tökéletesen megfelel), és tegyünk alá újságpapírt, nehogy órákig súrolni kelljen a ragasztót a padlóról.

III. Egy régi tálban keverjük össze a ragasztót néhány kanál kukoricaliszttel és egy kis melegvízzel. Ne legyen csomós vagy túl híg, de jól lehessen a zsineget mártogatni, és ellepje a hosszú szálat, amit beleteszünk.

IV. Most következik a kulcsfontosságú része az eseményeknek. Miután a ragasztós keverékbe mártogattuk a zsineget, ügyesen körbe kell tekernünk minden lufit. Sajnos ez a projekt elég anyagigényes, de szerintem abszolút megéri. Figyelni kell a lufik szájára rajzolt kört, miközben hosszában és keresztben is tekergetjük a zsinórt.

V. Minimum egy éjszakán át hagyni kell száradni a gömböket, de ha szükséges, akkor akár tovább is. Amikor készen vannak, kipukkasztjuk a lufikat, és már a kezünkben is van munkánk gyümölcse.

IV. Ezután beszínezhetjük a zsineget valamilyen spré segítségével a saját ízlésünknek megfelelően, majd damillal rögzíthetjük az égőkhöz. (Érdemes alaposan odacsomózni.)

Képek: innen


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése