Készítsünk fürdőgolyót!

Bejegyezte: Eszti In | 1 megjegyzés»

Mint sok más fantasztikus tipp, ez is Martha Stewarttól származik: részletesen leírja, hogyan készíthetjük el saját illatos fürdőgolyóinkat, amik pezsegnek a vízben.

Hozzávalók: sütőpor, citromsav, kukoricaliszt, illóolaj, ételfesték, szórófejes üveg

Elkészítése: 1 és 3/4 bögre sütőport, 1 bögre citromsavat és 2 bögre kukoricalisztet jó alaposan keverjünk össze egy tálban, majd óvatosan adjunk hozzá szórófejes üvegből egy kis vizet, amibe ételfestéket csepegtettünk. Ügyelni kell arra, hogy ne tegyünk hozzá túl hamar vagy sokat, mert elkezd pezsegni az egész. 
Sajnos ez egy türelemjáték, és egészen addig folytatódik, amíg el nem érjük a kívánt színárnyalatot. Érdemes kisebb adagokban színezni, hogy könnyebben menjen - mondjuk bögrénként. 
Ha összeállt a kotyvalék, abbahagyjuk a spriccelést, majd teszünk hozzá egy kis illóolajat, hogy jó illata legyen. Az erősekből (menta, levendula) elég 5-6 csepp egy csésze alaphoz, de a gyengébbekből (citrom) érdemes többet tenni. Ezt is alaposan el kell kevergetni, majd ha készen vagyunk, ki kell tölteni a művet sütőformákba. Érdemes olyanba, amibe körülbelül 1/4 bögrényi anyagot lehet tenni, mert ez az a mennyiség, ami ideális egy fürdőhöz. 
Két óra alatt teljesen kiszáradnak a fürdőgolyóink, és miután óvatosan kiszedtük őket, mehetnek is az ajándékos dobozba vagy egy kád nyugtató forró vízbe.

Kép és recept: MarthaStewart.com

1 megjegyzés:

Amy Says:

Sziasztok!

Nem kukoricaliszt, hanem kukoricakeményítő látható a képen. Az amerikaiak nem tesznek különbséget közöttük. Én is benéztem, amikor a folyékony krétákról írtam, de aztán kiderült a turpisság, és azóta figyelek a különbségre a kettő között. :)

Szuper a blog, a Kinderpunschot megcsináljuk, amiről írtatok!

Keep up the good work <3
Amy

Megjegyzés küldése