Őszi dekoráció papírlevelekből


A száraz őszi levelek látványa a vázánkban igazán lenyűgöző. Egyetlen gond van csak vele: a levelek nagyon sérülékenyek, állandóan összemorzsolódnak vagy letörnek, nekünk pedig takarítani kell utána. Erre is van azonban egy kiváló megoldás.
Miután begyűjtöttük a csupasz gallyakat odakint, remek leveleket készíthetünk rájuk némi mintás papír és egy kis virágkötő drót segítségével. 


Első lépésként kivágunk egy sablont, majd a választott papírokon sokszor átrajzoljuk. Akkor mutat igazán szépen a dísz, ha nemcsak egy-két levél díszeleg az ágakon. De azért túlzásokba sem szabad esni... ^^ 


Miután kivágtuk a formákat, a drótból 15-20 cm-es darabokat kell felhasználnunk a következőképpen: kiválasztunk két egyforma mintájú levelet, és egy tartós ragasztóval rögzítjük közöttük a drótot. Csak arra kell figyelni, hogy a levél két fele illeszkedjen egymáshoz - bár ezt később nem nehéz ollóval korrigálni.


Ha a szárak is mind elkészültek, ideje felerősíteni őket az ágakra. Azért érdemes a virágkötő drótot használni a művelethez, mert az zöld, és jobban megy a többi természetes árnyalatú anyaghoz. Ügyeskedhetünk is kicsit vele úgy, hogy nem teljesen röviden hagyjuk a szárat, hanem mondjuk cikk-cakkban meghajtogatjuk.
Azt hiszem, a végeredmény magáért beszél, nem igaz? Remélem, Nektek is tetszik, bár ha közelebbről megnézitek a leveleket, a kidolgozás nem túl pontos ^^

Forrás: EverydayMomIdeas.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése