Tökéletes ruhatár #5 - Kiegészítők


Elérkeztünk a Tökéletes ruhatár-sorozat utolsó darabjához, melyben a kiegészítők felhasználásáról és hasznosságáról lesz szó. Audrey [Putting Me Together], aki eddig segítségünkre volt a variálható gardrób létrehozásában, saját bevallása szerint szinte egyáltalán nem hordott kiegészítőket, mielőtt belekezdett a blogba. Azóta változott a véleménye, de mivel nem ír erről olyan bőven, mint a többi lépésről, sokkal több dologgal kiegészítem az ő gondolatait, mint eddig.

Először is nézzük végig, mi az, ami egyáltalán kiegészítőnek számít:
  • Ékszerek, bizsuk
  • Sálak, kendők
  • Kitűzők
  • Övek
  • Cipők
  • Szemüvegek
  • Sapkák, kalapok
  • Hajpántok, csatok
  • Táskák, retikülök, batyuk


Ezen kívül személy szerint kiegészítőnek számítanám még a frizurát, a sminket és a körömlakkot is. Ezek ugyanis ugyanúgy megváltoztathatják az összhatást, mint a fentiek – főleg, hogy az emberek általában valaki arcát nézik meg először, tehát ez fogja meghatározni az első benyomást.
Most pedig vegyük végig, miért is olyan hasznosak a kiegészítők azon kívül, hogy gyönyörködhetünk bennük.

Kapocs
Éreztétek már úgy, mikor teljesen felöltözve odaálltatok a tükör elé, hogy valami nem stimmel? Egyetlen hibát sem tudtatok volna felfedezni: a harisnya nem futott fel, a szoknya és a blúz passzolt egymáshoz színben, és még a kardigán is teljesen rendben volt. Valami azonban mégiscsak hiányzott.
Végiggondolva rájöttünk, hogy semmi drasztikus változtatásra nincs szükség, elég az is, ha felteszünk egy nyakláncot, egy övet vagy egy sálat, esetleg feltűzzük a hajunkat. Ilyen esetekben a kiegészítők egyfajta kapocsként működnek, amik összefogják az összes többi darabot, amit viselünk.
Íme két remek példa:


Felpörget
Előfordul, hogy az aznap reggeli összeállításban nem találunk semmi kivetnivalót, nem feltétlenül kell hozzá kiegészítőt öltenünk. Ennek ellenére erősen ajánlott. Egyfajta plusz faktort, különlegességet ad a hétköznapi szereléshez, amin megakad az emberek szeme.
A farmer-póló összeállítás remek lehet a maga egyszerűségében, de néha mégsem árt valami, ami felpörgeti. Jöhetnek is Audrey példái :)


Stílusra hangol
Talán a legfontosabb tulajdonsága a kiegészítőinknek az, hogy egyiket-másikat alkalmazva megváltoztathatjuk az egész összeállítás jellegét – az alapjaitól. Ez a legjobban a ruháknál működik, amint alább látható. Egy magassarkú és egy visszafogott nyaklánc elegánssá, a csizma és a színes sál hétköznapiasabbá teszi. Ezzel a módszerrel is elérhetjük, hogy ne csak egyféleképp tudjuk viselni a ruháinkat. Vigyázni kell azonban a teljesen elütő darabok használatával, mert könnyen bakot lőhetünk.


Igaz ugyan, hogy a cikkekben a gardróbunkról volt szó, nem szabad azonban elsiklani azok felett a dolgok felett, amik nem tartoznak közvetlenül hozzá, az összképhez ugyanis hozzátartozik a smink, a frizura, a ruhák és az összes kiegészítő is. A lényeg pedig természetesen az lenne, hogy az összhatás legyen olyan, amilyet szeretnénk.
Lessük meg ezt a két képet például itt alul:


Ez a 2011-es kép a Vogue magazinban jelent meg Adele-ről, és szerintem egyszerűen tökéletes: a fűzőszerű fekete öv kicsit steampunk stílusú, és remekül megy hozzá a fekete-fehér rombuszmintás ing. A frizura úgy néz ki, mintha semmit nem csináltak volna vele: dús és szélfútta. Ékszerek terén abszolút minimalista, nincsen rajta semmi dísz, de nincs is rá szükség, mert túl sok lenne az öv mellett. 
A sminket sem vitték túlzásba, hiszen a száj abszolút natúr, az arcon semmit nem hangsúlyoztak, kivéve persze a szemeket. Nem tehetek róla, nekem valahogy egy szexi steampunk kalózlány jut eszembe erről a képről :)


Második képünk Zooey-ról teljesen vintage hangulatot áraszt a lába ujjától a feje búbjáig - de még a bicikli is. A kétféle kék teljesen elég, amit visel, a cipő pontosan ugyanolyan színű, mint a vékony kötött kardigán. A gallérnál ott az elmaradhatatlan masni, a száj és a szemek pedig a stílushoz illően hangsúlyozva vannak: az ajkak pirosra rúzsozva, a tust és a szemceruzát pedig nem sajnálták tőle. No és itt van még a frufru + fonat a fejtetőn frizura, ami még jobban kiemeli a cuki kislányosan nőies vonalat.

Elég erős a kontraszt a két kép közt, nem? Azért is raktam be őket, hogy kicsit előre vetítsem az ezután induló cikksorozatot, ami "Sikkes és sikeres" címen fog futni. Minden postban egy híres hölgyemény stílusát fogom boncolgatni a frizurától a sminken át egészen a ruhákig. 
Remélem, tetszik az ötlet, és sok szeretettel várom a kommenteket. Egész nyugodtan jelezzétek, kiről olvasnátok szívesen, mert én Hozzátok igazodom :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése