Masnimánia - Textilmasni

Bejegyezte: Eszti In | 2 megjegyzés»
Hordhatod a hajadban, a kabátodon, a táskádon, a papucsodon, a nyakláncodon vagy a füledben; díszíthetsz vele üdvözlőkártyát, ajándékot; rávarrhatod pólóra, sapkára vagy akár kalapra is – a masni egyszerűen mindig aktuális. Ezért gondoltam úgy, hogy ezzel kezdek, és szépen lassacskán írok egy cikksorozatot a masnikról^^
A textilmasnit, amit a képen láthattok, igazán egyszerű elkészíteni: ha már gyakorlott vagy, öt percet sem vesz igénybe, és millió dolgot kitalálhatsz, amivel feldobhatod.
A továbbra kattintva megnézheted, hogy készül :)
Hozzávalók:
  • Régi abrosz maradéka
  • Kétoldalú ragasztó vagy tű és cérna
  • Esetleg szalag
Elkészítése:
  1. Vágj ki egy vastagabb csíkot az anyagból attól függően, mekkora masnit szeretnél. (Kalkuláld bele, hogy össze fogod hajtani, tehát két és félszer olyan vastagot vágj ki! A hossz az körülbelül a fele marad.)
  2. Hajtsd be alul úgy, hogyha felül is visszahajtod, akkor a csík feléig érjen – így nem fog látszódni az anyag széle, amikor elkészülsz.
  3. A felülről visszahajtandó részre tegyél kétoldalú ragasztót, de akár összes is varrhatod, ha ügyes vagy. A ragasztó mindenesetre gyorsabb, és éppen olyan hatékony.
  4. Az így kapott vastagabb textilcsíkot félbe kell hajtani úgy, hogy a szélek fedjék egymást – ezeket is össze kell ragasztani vagy varrni.
  5. Ha idáig megvagy, csippentsd össze középen, és nézd meg, hogy fog kinézni. Ezután több lehetőség is van: Körbetekerheted egy szép szalaggal, vagy ugyanebből az anyagból készítesz egy kisebb csíkocskát, ami méretben illik a masnihoz.
  6. Jó szorosan tekerd körbe, és jól ragaszd le/varrd össze hátul. Hidd el, egyáltalán nem fog látszódni, ha alapos vagy.
  7. Ezután rakhatsz bele biztostűt vagy hullámcsatot, és már hordhatod is
Remélem, nem okozott túl nagy nehézségeket, és szeretettel várom a visszajelzéseket a cikkel kapcsolatban :)

2 megjegyzés:

Shaquiry Says:

Szia Eszti!

Engem az antiszociális hangulatból segített ki a masnizásunk, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek! És nagyon csinos is!

Csajos csajoknak NÉLKÜLÖZHETETLEN!!^^

Eszti Says:

El is felejtettem említeni, hogy hangulatfokozó hatása van^^

Megjegyzés küldése