Masnis karkötő bőrből

Bejegyezte: Eszti In , | 2 megjegyzés»
(Klikkre nő!)

Bocs, hogy nem jöttem tegnap, de elég sok dolgom volt, és nem is voltam itthon. Kevéske szabadidőmben azonban vettem pár szuper cuccot ékszerkészítéshez - ma reggel csináltam is egy szép nyakláncot.
De nézzük inkább azt, mit hoztam Nektek mára :) Egy csini bőr karkötőt, amit Ti is elkészíthettek magatoknak - akár valami régi bőrcucc szétvágásával, akár textilbőrből. Utóbbiból persze könnyebb, de drágább is. A képen látható módon az anyagból ki kell vágnunk egy egy nagy oválist és egy kisebb téglalapot. 
Ezután pontosan az ovális közepére 6 darab lyukat kell csinálnunk vagy speciális lyukasztó vagy pedig kalapács és szeg segítségével. A lyukak semmiképp ne legyenek nagyok, mert esetleg később meglátszanának! Miután összefűztük a cérnával, ahogy a képen van, kicsit meg kell fogatni valamivel, hogy rá tudjuk rakni a masni közepét. Azt is jó erősen rögzítjük a fonallal, és eldolgozzuk a végeket.
A masnink két végére nem árt nagyobb lyukakat vágni, és egy patentot rátenni - persze, ehhez nincs mindenkinek otthon eszköze, ezért erősen ajánlom helyette a gombot. Azt egyszerű felvarrni, és a másik oldalon csak egy apró vágást kell ejteni. Egyedül arra kell figyelni, hogy a gomb és a lyuk pontosan passzoljanak.
Azt hiszem, ez is azok közé a projektek közé fog tartozni, amit felírok a "to do"-listámra, ami már igencsak hosszú. Lassan ki kéne húzni róla pár dolgot ahelyett, hogy mindig a hirtelen ötleteket valósítom meg. Talán a masnis gyűrűvel fogom kezdeni... ^^

Képek: innen

2 megjegyzés:

Shaquiry Says:

Mindig csak a masnik. :P Nagyon szép. ^^

Eszti Says:

Ha alkalom adódik rá, én is megcsinálom ^^

Megjegyzés küldése