Sikkes és sikeres #1 - Adele Adkins



Ahogy nemrégiben említettem, a Tökéletes ruhatár rovat lezárásával valami újba fogok kezdeni. Hát ez lenne az. Minden cikkben górcső alá fogok venni egy olyan híres hölgyet, aki valamilyen okból nagy hatással van a divatra is. Meglessük, milyen a sminkje, a haja és a ruhái, alaposan ki fogjuk vesézni a stílusát. Amennyiben volna ötletetek, vagy szívesen olvasnátok konkrétan valakiről, egészen nyugodtan jelezzétek.

Elsőként Adele Adkins kerül rivaldafénybe. Miért pont ő? Az oka igazán egyszerű: manapság mindenki rá szeretne hasonlítani, próbálják utánozni, rájönni, mitől olyan sikkes és sikeres. Sminktípusokat neveznek el róla, bizonyos ruhákra azt mondják: „Igen, ez olyan, mint egy Adele-ruha.” – hogy a frizurákról már ne is beszéljünk.



Miért is olyan sikeres?
Nem rejtem véka alá, nekem is ő az egyik kedvenc énekesnőm: a hangja minden alkalommal lenyűgöz, libabőrös leszek tőle. Esetében egészen biztosak lehetünk abban, hogy nem playbackel, mert soha nem ugyanúgy adja elő a dalait, de nem tudnék olyan esetet mondani, amikor nem tetszett.
Dalszövegei soha nem fognak kimenni a divatból, mert mindig lesznek összetört szívek. Valószínűleg ebben a pillanatban is többezer embert hagy el a szerelme valaki másért. A sorok egyszerűen megérthetők, ugyanakkor van tartalmuk is. Én rengeteg mai slágernél pont ezt hiányolom.
Nézzünk egy kis statisztikát, mert a számok valahogy olyan jól csengenek, mikor egy érvet támasztunk alá: 2 Grammy-díj 2009-ben; 4 említés a Guiness rekordok könyvében; 11 Grammy-díj 2011-ben; az elmúlt 10 év 4. legjobban fogyó albuma az USA-ban a 21; 23 hétig megszakítás nélkül első volt a US Billboardon 21 c. albuma (ez a valaha volt leghosszabb idő); 35 millió dollárt keresett egy év alatt (ezzel a 30 alatti hírességek közt ötödiknek számít)
A rengeteg eladott CD és a divatos stílus azonban még nem tesz valakit szerethetővé. Adele esetében talán az lehet a nagy titok, hogy emberközeli. Nem érezzük azt, hogy fényév távolságra van tőlünk, hiszen őt, mint embert ismerjük meg a dalain keresztül. Nem Adele-t, a csillogó sztárt, hanem Adele Laurie Blue Adkinst, a nőt, aki nem tökéletes sem személyiségében sem testileg.
Ezer és egy helyen hallotta tehetségkutatókban, hogy nem minden az, ha valakinek jó a hangja: jól is kell kinézni ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Az emberek többsége ezen azt érti, hogy olyan vékonynak kell lenni hozzá, mint a fogpiszkáló. Adele azonban rácáfolt erre, és bebizonyította, hogy valaki akkor is lehet gyönyörű szép, és nyerhet … Grammyt ugyanabban az évben, ha nem egy negyvenkilós porcelánbaba.

Akkor és most

(Katt a nagyobb méretért!)

Vaknak vagy teljesen hülyének kellene lenni ahhoz, hogy ne vegyük észre, micsoda gigászi változásokon ment keresztül kedvenc dívánk az elmúlt években. Mivel én szinte a kezdetektől fogva követem a karrierjét, mindig csak az apró változások tűntek fel, de ha összehasonlítjuk a fenti három képet, szinte az állunk is leesik, nem igaz?

Adele sminkje

(Katt a nagyobb méretért!)

Adele-nek világos színű bőre van, ami nem meglepő, mivel Angliában él. A halvány alapozóhoz általában nem társítanak semmi kihívó pirosítót, inkább olyan barackos árnyalatúakat, amik természetesebbnek hatnak.
A szemöldökei pont félkörív alakúak, nincs bennük töréspont, és nem hangsúlyozzák őket túlságosan.
Ennek okai pedig a szemek. Az egész arcon általában semmi mást nem emelnek ki, csak a szemeket: mindig vastagon kihúzzák tussal, valamint dússá és hosszúvá varázsolják a szempilláit. Alul a belső szemzugot fehér ceruzával teszik világosabbá, hogy a szemek még jobban csillogjanak, kijjebb pedig fekete ceruzával oldják meg, hogy ne vesszen el a szemhéjak adta keret. A tussal készült cicaszemekhez általában semmi feltűnő szín nem párosul: amit legtöbbször alkalmaznak, azok a barnás, bronzos, barackos és rózsaszínes árnyalatok.
Adele alapvetően vastag ajkakkal rendelkezik, ezért csak ritkán szokták feltűnő színűre rúzsozni a száját, mert ez elvenné a tekinteteket a szemeiről. Inkább valami natúr árnyalatra festik ki neki, és úgy ügyeskednek, hogy még teltebbnek látsszon.
A sminkjei mindig nagyon sikeresek, úgyhogy az interneten rengeteg tutorialt találtok, amelyekből megtanulhatjátok elkészíteni.

Adele frizurája

(Katt a nagyobb méretért!)

Egy biztos: a volumennövelőt nem sajnálják Adele esetében a fodrászok. Ha a haja ki van bontva, begöndörítik a végét, ha pedig nem, akkor egy csinos kontyot csinálnak neki. Sokszor a ’60-as évek stílusában dolgoznak.
A pár évvel ezelőtti egyenesre nyírt frufrunak már nyoma sincs, a gesztenyeszínű hajat pedig felváltotta a szőke, majd a vöröses szőke. Általában valami feltűnő fülbevalót választanak, hogy ne vesszen el a hajtömegben – észrevehetjük, hogy legtöbbször ez is vintage stílusú.

Adele ruhái

(Katt a nagyobb méretért!)

Mivel Adele nem az a tipikus pálcikaember-alkat, ezért a stylistok szinte mindig sötét ruhát választanak a számára, ami általában feketét jelent. Gyakran feltűnik az A-vonal és a fekete harisnya is, ami szintén slankítja a vádlikat.
Ha nem elegáns ruhát visel, akkor is blúzt adnak rá pólók helyett, hiszen ez passzol az általa képviselt stílushoz. Egyébként változatlanul imádom a jobb felső (steampunk kalózhercegnő^^) képet. Nem tudok betelni vele. Azért mégiscsak egy Vogue fotósorozat része, na!

Azért is választottam Adele-t első „áldozatul”, mert furcsa módon a stylistjai nagyon eltalálják azt a hangulatot/stílust/összeállítást, ami közel áll a szívemhez. Rengeteg képet lementettem róla, miközben írtam ezt a cikket, úgyhogy gondoltam, megosztok Veletek ezeket is, nem csak a fentieket:


exy_album's Sikkes es sikeres - Adele album on Photobucket

Remélem, elnyerte a tetszéseteket az új cikksorozat első darabja. Sok szeretettel várom az ötleteket a továbbiakra vonatkozóan!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése