Tökéletes ruhatár #3 - A színek hatalma


Azt hiszem, mostanra már világossá vált, hogy három pontba foglalhatjuk össze azokat a teendőket, melyek a tökéletes, variálható gardrób felépítése kapcsán várnak ránk.

  1. Régi ruhadarabjaink újraértelmezése, újfajta felhasználási módszerei
  2. A gardróbunkba illő, megfelelő darabok vásárlása
  3. Olyan darabok hozzáadása, melyek öltözékünk építőkövei lehetnek, és segítségükkel könnyebbé, trendibbé válik ruháink variálása

Ez utóbbi pontot tanácsadónk, Audrey [PuttingMeTogether.com] is három további cikkben taglalja, ezért mi is így fogjuk átvenni lépésenként.
Mai postom igazából nem arról fog szólni, miként is kell ezt az „adjunk hozzá színeket”-projektet megvalósítani, mert be kell valljam: ez egy meggyőzési hadjárat ^^ Ugyanis teljesen egyetértek Audrey-val abban, hogy sokkal érdekesebbé tehetjük a ruhatárunkat, ha színes szoknyákat és nadrágokat vásárolunk ahelyett, hogy mindig kék vagy fekete farmerban járunk.

Nadrágok
A kék farmer esetén nehezebb dolgunk van a ruhadarabok variálásával is, mert ha azt hordjuk, egyedül a felsőnk az, amin változtatni tudunk. Ez egy idő után unalmassá válik, és rájövünk, hogy nem is túl praktikus.
Íme néhány példa meggyőzésre:


A felső és az alsó képen is hét ruhadarabot láthattok, de míg az elsőnél csak hat, addig a másiknál tizenkét kombinációs lehetőség van. A lényeg az, hogy megtaláljuk azokat, amik jól állnak, és színben passzolnak a többi ruhánkhoz. Persze nem kell rögtön elfutni a boltba, hogy a szivárvány összes színében beszerezzünk egy nadrágot, hiszen apróbb változtatások is elegek, amik még kímélik a pénztárcánkat.
Itt is van pár lehetőség, amik közül válogathattok:


Szűk-, trapéz- vagy felhajtott szárú farmerek: Nem feltétlenül a színekkel kell kezdenünk a változtatásokat, hiszen a szabás is sokat dobhat egy összeállításon. Ezen kívül ráérünk lépésről lépésre haladni.

A farmertól eltérő anyagú nadrágok fekete, szürke, olíva és sötétkék színben: Sokaknak már az is nagy lépést jelenthet, hogy nem farmert vásárolnak, de egyszer ezt is meg kell tenni :) A fent említett színekhez én hozzáadnám a barnát is. A földszíneket szinte minden mással lehet kombinálni, és a boltokban is rendkívül nagy belőlük a választék.

Színes nadrágok: A bátraknak ^^ Találjátok ki, melyik a Ti színetek, és újítsátok meg a ruhatáratokat valami feltűnő színűvel. Utóbbival persze nem a neonpinkre gondoltam. Csak ízlésesen!

Lássunk két kollázst arról, hogyan is néz ki, ha ugyanazt a felsőt különböző nadrágokkal és szoknyákkal kombináljuk:



Lenyűgöző, nem igaz? Emlékeztek még arra, hogy a vásárlásnál oda kell figyelnünk arra, hogy egy felső passzoljon legalább három nadrághoz/szoknyához, ami otthon van? Ilyen az eredmény, ha betartjuk a szabályt.

Szoknyák
Nem véletlen, hogy korábban – a nadrágok kapcsán – nem beszéltünk a mintákról. Legtöbbünket ugyanis szabályszerűen megrémiszt, ha virágmintás farmert kell például felhúznunk. Szoknyák terén azonban valahogy eltűnik ez a gátlás. Arra még nem sikerült rájönnöm, miért, de ha megfigyelitek az utcán, alapvetően több mintás és színes szoknyát/ruhát lehet látni, mint nadrágot…
Alább láthatjátok, hogy néha nem árt szoknyát húznunk, mert abban valahogy mindig sokkal nőiesebbnek érezhetjük magunkat.


Harisnyák
Első körben nem feltétlenül kell lecserélni az összes szoknyánkat és ruhánkat mintásra, mert egy kis színt olcsóbban lehet az összeállításba csempészni a harisnyák segítségével. Én például nagyon szeretem a színes harisnyákat: van fekete, szürke, kék, lila, mustársárga, sőt még piros is :)


Ez volt tehát a cikksorozat második része, melyben arra biztatnálak Titeket, hogy ne féljetek színes darabokat választani – ha megfelel az ízléseteknek. Persze ezzel sem lehet átesni a ló túlsó oldalára, mivel ugyebár nem akarunk úgy kinézni, mint egy kanári. Ahogy egy mondás tartja: „Az úrinő három színnél többet nem visel magán.”

Képek: PuttingMeTogether.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése